עיסוי רחם

עיסוי רחם

במקורות היהודיים יש הרבה שמות מעניינים למערכת הנשית. אחד השמות שאני הכי אוהבת מופיע בגמרא- "פנים תחתונות". כולנו מכירות את "הפנים העליונות" שלנו- עיניים, אף, פה. אנחנו רואות דרכן, נושמות דרכן, ומביעות את המחשבות והרצונות שלנו. אבל יש לנו גם פנים תחתונות, שגם להן יש יכולת הבעה, או כמו שמירב שרמן, מורתי הראשונה לוסת, אומרת- יש לנו פה של מעלה ויש לנו פה של מטה.


הרבה מסורות עתיקות מדברות על זה שיש לנו גם שני לבבות.


הלב העליון שלנו- זה הלב מוכר, פועם בחזה ומזרים דם לכל הגוף. הלב התחתון שלנו- זו הרחם. שני לבבות- שני מרכזי החיים שלנו.

לכל אחד מהם יש פעימה- הלב העליון פועם בקצב מהיר של 60 פעימות בדקה, והלב התחתון פועם לאט לאט- בפעימה חודשית, איטית ועמוקה. שני הלבבות שלנו מושפעים מאוד ממה שעובר עלינו. זה לא מיסטיקה- זה ביולוגיה. הלב העליון שלנו מתחיל לרוץ מהר כשאנחנו מתרגשות ממשהו, מופתעות או לחוצות, אבל גם ריצה או משחק כדורסל יגרמו לו להגביר הילוך. ככה גם הלב התחתון שלנו- רגיש מאוד למה שעובר עלינו, בגוף ובנפש. הוא יכול למהר את קצב הפעימה שלו, והוא יכול גם להאט אותה. גם בלב התחתון יכולות להיות "הפרעות בקצב הלב" (או בשם המוכר יותר- חוסר איזון הורמונלי…)


ולכל לב יש גם פה. ערוץ תקשורת.

הפה העליון שלנו מספר לעולם- את מה שהלב העליון מרגיש, חושב, רוצה.

הפה התחתון שלנו מספר לנו (ולפעמים גם לכל מי שמסביבנו) את מה שהלב התחתון, הגוף, הבית שלנו- מרגיש, חושב, רוצה. כאבים בביוץ או בוסת, דימום מוגבר, מחזוריות לא מסודרת, מצבי רוח משתנים סביב החודש, עצבים, או בכי מתפרץ- יכולים להיות "מילים שיוצאות מהלב", ומבקשות להישמע.


הרחם שלנו יושבת עמוק בתוכנו, בקרקעית האגן, מוקפת ועטופה בין שרירי רצפת האגן, שלפוחית השתן והמעי הגס, ומוחזקת במקומה ברשת עדינה וחזקה של ידיים- רצועות חזקות וגמישות ששומרות עליה במרכז האגן, במקום.


לפעמים, הרחם יוצאת מהמרכז שלה. הריון מורכב או לידה אינטנסיבית, מכה חזקה באגן או ניתוח בטן, וגם חולשה של שרירי הליבה שלנו- יכולים לפגוע באיזון העדין שנשמר בתוך האגן, ולהזיז את הרחם הצידה. כשהרחם לא במקום- היא יכולה לפעמים ללחוץ על איבר אחר, על שריר, עצב או כלי דם, ולגרום לאי נוחות או כאב, שינויים במחזור החודשי ואתגרים נוספים.


עיסוי רחם הוא טיפול עדין, שכולל עיסוי חיצוני של הבטן והאגן (בשכיבה על הגב), ועיסוי הגב והשכמות (בשכיבה על הבטן), משולבים בשיחה והתבוננות במה שעולה. העיסוי נועד לחזק ולהגמיש את רצועות הרחם, לאזן את איברי האגן, לתת מקום לתחושות ורגשות שיושבים לנו בבטן, ולהחזיר את הלב למקום.


יש סוגים רבים של עיסוי רחם, רובם עברו במסרות מאם לבת במשך דורות רבים. אני קיבלתי את המסורת מעינת לב, מורה ואשה חכמת לב וידיים.


אז איך זה עובד? 

את העיסוי אשה מקבלת כשהיא שוכבת בנוחות על הגב, ומרימה את החולצה עד מעל לטבור. בחלק השני היא מסתובבת ושוכבת על הבטן, בכדי לקבל את עיסוי הגב המשלים.

במפגש הראשון תחיל בשיחה ובאבחון, ולכן הוא ארוך יותר (כשעתיים ורבע), ובמפגשים הבאים בעיקר נעבוד עם הגוף. מפגש עיסוי כזה אורך כשעה ורבע. בדרך כלל במפגש השני אתן לך הדרכה איך לעשות עיסוי רחם לעצמך, כדי שתוכלי לתת לעצמך מגע וטיפול אם תרצי בכך.


אפשר להגיע למפגש בודד או לסדרה של מפגשים. בדרך כלל נשים מגיעות לעיסוי בכדי לעבור דרך עם הרחם שלהן, ולפתוח ערוץ לשיחה, או כדי לטפל בקושי מסויים. זה יכול לקחת זמן, ולא תמיד אפשר לדעת מראש כמה זמן המסע יימשך. אני ממליצה להתחיל בשלושה מפגשים, בכדי לתת לגוף זמן ללמוד את העיסוי ולהכיר אותו, ולראות בסיומם מה את מרגישה והאם את רוצה להמשיך.


לפעמים נשים מגיעות כי הן רוצות מפגש חד פעמי, ולא סדרה ארוכה. למשל אשה שרוצה לחוות עיסוי רחם, להקדיש זמן לעצמה, או לומר תודה לרחם שלה. אם את רוצה להגיע למפגש חד פעמי, אני ממליצה להגיע למפגש ארוך, של כ-3 שעות.


כדאי להמתין עם העיסוי אם את: בימי הוסת, פחות מ6 שבועות אחרי לידה או פחות מ3 חודשים אחרי קיסרי. אם יש סיבה אחרת ואת מתלבטת- מוזמנת להתקשר אלי ונדבר.

עיסוי בזמן הריון- העיסוי שאני למדתי לא מתאים לנשים בהריון. אם את בהריון ומעוניינת לקבל עיסוי רחם- יש מטפלות בשיטת ארוויגו שהתמחו בהריון. אני ממליצה לך לחפש באתר של השיטה מטפלת באזור שלך.


בקצרה

מה? מפגש עיסוי רחם

איפה? אצלי בסטודיו בגבעות

מה כולל? מפגש של כשעה ורבע, ובו עיסוי בטן, אגן וגב. המפגש הראשון ארוך יותר- שעתיים ורבע

עוד משהו? בימי הוסת אנו לא מעסות, אלא נותנות לרחם לעשות את שלה. אם תרצי תוכלי להגיע למפגש בימי הוסת, ולעבוד בכלים אחרים שאינם עיסוי- כמו שיחה, מגע, כתיבה ותנועה.