כן, כמובן. בכל פעם שאת מסיימת חפיסה, את מקבלת וסת, ויכולה להתנסות ולתרגל. נכון, הגלולות משפיעות על ההורמונים בגופנו, ומשנות את המחזוריות החודשית במובנים רבים, אך כל עוד את מקבלת וסת את יכולה ללמוד את השיטה. אם את מחברת חפיסות, ומקבלת וסת פעם בחודשיים או שלושה, ייתכן וייקח לך ולגופך זמן רב יותר ללמוד את השפה החדשה, ותזדקקי ליותר סבלנות.
כן, אפשר. 
אם את משתמשת בהתקן לא הורמונאלי - המחזור שלך למעשה לא משתנה, ואין בעיה ללמוד שרמן. בנוסף, ראיתי נשים רבות שההתקן האריך להן את הדימום או יצר דימומים באמצע החודש, ושיטת שרמן עזרה להם. שימי לב, שאם יש לך היסטוריה של התקן שזז ממקומו או התקן שיוצא מעצמו, כדאי להתייעץ עם רופא / איש מקצוע האם כדאי לך ללמוד כעת, ומאילו תנוחות כדאי להימנע.
אם את משתמשת בהתקן הורמונאלי, ייתכן והוסת שלך תיחלש בהדרגה או אפילו תיעלם. כל עוד את חווה וסתות, תוכלי ללמוד שרמן. כאשר אינך מחזורית כלל, את עדיים יכולה ללמוד, אך זה עשוי להיות מורכב יותר לתרגל, ואולי כדאי להמתין לזמן מתאים. אם בכל זאת תרצי ללמוד כעת, את מוזמנת להתקשר אלי ונחשוב יחד.
בטח. אני מלמדת גם במפגשים אישיים, אצלי בסטודיו או אצלך בבית, לבחירתך. קורס אישי כולל 4 מפגשים של שעתיים וחצי, ותוכלי להתאים את המפגשים לסדר היום שלך. 
מניסיוני בעבר, יש משהו מיוחד בקבוצה של נשים, שמתכנסות יחד כדי ללמוד את הפלאות של הגוף שלהן. אם את אוהבת ללמוד בקבוצה, אבל מרגישה לא בנוח עם נשים שאינך מכירה, יש אפשרות לארגן קבוצה סגורה, החל מ-3 משתתפות (למשל- שתי חברות טובות, אחיות או שכנות), אצלי בסטודיו.
בכל מקרה, לבד או בקבוצה, את יודעת הכי טוב מה טוב לך. חשוב שתרגישי בנוח במפגשים לדבר ולשאול (למרות שמותר גם שלא, כמובן, אינך חייבת לשתף או לספר, רק כשאת רוצה).


באמת יש הפסקות ארוכות, ולכן הקורס נמשך על פני 3 חודשים. אפשר כמובן ללמוד שרמן ברצף, שבוע אחרי שבוע במשך חודש. יחד עם זאת, הלמידה משמעותית הרבה יותר כאשר ההתנסות והתרגול מתרחשים תוך כדי הלמידה, וכך יש אפשרות להרגיש את זה בגוף, לחזור למפגש עם שאלות שהתעוררו תוך כדי, וגם ללמוד אחת מהשניה.
בשני המפגשים הראשונים אנו לומדות את יסודות השיטה, ולכן הם מתקיימים ברצף (שבוע אחרי שבוע), ולאחר מכן יש הפסקה של חודש, כדי שכל אחת תוכל לקבל וסת ולהתנסות, ואחרי המפגש השלישי שוב יש הפסקה של חודש עד למפגש הרביעי, מאותה הסיבה.
התשובה לכל השאלות הללו היא, בקצרה, לא.
 
לא בטוח שזה יקצר לך את ימי הדימום, לא בטוח שזה יעלים לך את הכאבים לחלוטין, לא בטוח שתסיימי את הקורס עם אפס שימוש בפדים וטמפונים (למען האמת די בטוח שלא), לא בטוח שתהפכי להיות סופר נחמדה בטרום וסת שלך, לא בטוח.
פשוט הגוף שלנו הוא לא מכונה, ואין לו כפתור שמפעיל או מדליק את הכאב, או מקצר / מאריך את הדימום. הגוף שלנו הוא חלק ממערכת מורכבת ומהממת שקוראים לה "אני", מכלול מדהים שיש בו גוף ומוח ורגשות ואנרגיה וחילוף חומרים ומערכת חיסונית וזיכרון-תאי, ומערכת עיכול ומחשבות וזכרונות וחלומות.... וכל המכלול הזה עובד ביחד ויוצר את המציאות חיים שלנו. אבל זה לא בלחיצת כפתור. כפתורים יש מלא בשלט של המזגן. השבח לאל, אנחנו לא מזגן.
אז אני לא יכולה לעשות קסם ולהפוך את הוסת שלך למהממת. אבל אני חושבת שאת יכולה. בלי קסם. אפשר ללמוד ולהבין מה קורה בגוף שלי בוסת, איך בדיוק זה קורה, ומה הגוף צריך בזמן הזה. ואם, למרות שהתרגלתי לחשוב על הוסת כמו על פעימות הלב או חילוף החומרים בגוף- משהו שאין לי שום השפעה עלי, אני מבינה שהוסת הרבה יותר דומה לנשימה או קינוח אף או התרוקנות בשירותים- דברים שיכולים לקרות לבד אבל זה הרבה יותר בריא (ונעים!) כשאני עושה את זה ביחד עם הגוף שלי, אז הוסת יכולה ממש להשתנות.
וזה מה שקורה בקורס הזה. אנחנו לומדות לעומק את התהליך המחזורי ובמיוחד את ימי הוסת, מבינות מה הגוף עושה ומה הוא  מבקש ממנו, ולומדות כלים פקרטיים ועקרונות חשובים של תנועות ותנוחות. ואז אנחנו יכולות לבחור בכל זמן מה ואיך לעשות. זה לא קסם, זה תהליך של למידה והתבוננות, תקשורת ובחירה, הוא יכול לקחת זמן (ולפעמים הוא פשוט קורה), והוא יכול גם להיות משנה תודעה. וכמו חברה קרובה, שככל שאת מכירה אותה יותר ככה היא נהיית יפה יותר בעיניך- ככה הוסת שלנו. היא יכולה להיות ממש חברה טובה, וממש יפה. כמו שהיא אמורה להיות. אני יודעת שזה נשמע אולי מופרך אבל הרגשתי וראיתי את זה קורה כל כך הרבה פעמים.
אז מאוד יכול להיות שהוסת שלך תתקצר ביום או יומיים או יותר, ויכול להיות שלא. יכול להיות שהכאבים שלך ייפחתו מעט או הרבה, או יעלמו, ויכול להיות שלא. יכול להיות שמצבי הרוח יהיו ממש אחרים, בכל מיני מובנים, וגם שתגלי שאת צריכה פחות ופחות אמצעי ספיגה (הרבה נשים מרגישות בהתחלה שאין שינוי ואחרי כמה זמן פתאום הן שמות לב שהן משתמשות בפחות פדים, לפעמים גם הרבה פחות פדים), אבל אני לא יכולה להבטיח לך מה שיקרה. אני כן יכולה לומר, שהדבר המרכזי שיישתנה זה שזה כבר לא "יקרה לך". זה "יקרא לך". את תביני מה קורה, הגוף שלך ידע מה לעשות, וזה יהיה זמן של מפגש. מפגש עם הגוף, מפגש איתך, ואפשרות להרגיש הרבה יותר בבית. בבית שלך. ונכון, אני יודעת שזה קשה להתחייב ולשלם על משהו שאת לא יודעת בוודאות מה תקבלי ממנו, גם אם יש סיכוי גבוה ש- , אנחנו מעדיפות ידיעה. גם אני. פשוט אין לי אפשרות להבטיח כזה דבר. אבל אם את מתלבטת אני מזמינה אותך להתקשר אלי, ותספרי לי מה את מבקשת לך. מה את מחפשת עכשיו. וכשאקשיב לך ולסיפור שלך, נברר ביחד אם זה מה שאת מחפשת. לפעמים נשים מתקשרות אלי ומספרות לי את הסיפור שלהן, ואני אומרת להן- אני חושבת שהקורס הזה הוא לא מה שאתן מבקשות. אני אשמח שתבואי אבל אני לא חושבת שזה ייתן לך מענה על X או על Y. אז תחשבי מה את רוצה. אז את זה אני כן יכולה להבטיח- שאהיה כנה איתך. [ואם אחרי כל הבירור והבחירה הזאת באת לקורס, ואחרי מפגש אחד הבנת שזה לא נכון לך להמשיך- דברי איתי ואחזיר לך את הכסף. אם הוא לא שלי אז הוא לא שלי].
קודם כל, שיהיה בנחת ובשמחה.
את מוזמנת לבחור מה מתאים לך יותר: אפשרות אחת היא להמשיך ללמוד כרגיל, ולאחר הלידה, כשתחזור הוסת שלך, תוכלי לבוא לרענן בקבוצה אחרת. אפשרות שניה היא להקפיא את הלמידה, להמתין עד שיהיה נכון לך לחזור, ואז להצטרף בנחת לקבוצה אחרת. 
באופן פשוט- אני חושבת שנכון יותר ללמוד שרמן כשאת מחזורית, ויש לך וסתות להתנסות בהן. יחד עם זאת, חלק גדול מהכלים מתאימים ומומלצים לכל התרוקנות שהיא (כלומר תוכלי להשתמש בהם בכל פעם שתלכי לשירותים), ורבים מהם מתאימים גם ללידה. 
בנוסף, כל מי שלומדת אצלי שרמן, מקבלת כרטיס פתוח, ויכולה לבוא לרענן את הלמידה בסדנאות עתידיות שלי, למפגש בודד או לסדנא שלמה, בלי הגבלת זמן. אז תמיד תוכלי לבוא בעתיד וללמוד שוב, או להזכר. אני תמיד אומרת שהגעה למפגש עתידי היא על בסיס מקום פנוי, אבל עוד לא קרה לי שמישהי ביקשה לבוא ולא היה מקום.
בשעה טובה. שיהיה הריון נינוח ומשמח.
באופן פשוט- אני חושבת שנכון יותר ללמוד שרמן כשאת מחזורית, ויש לך וסתות להתנסות בהן. יחד עם זאת, חלק גדול מהכלים מתאימים ומומלצים לכל התרוקנות שהיא (כלומר תוכלי להשתמש בהם בכל פעם שתלכי לשירותים), וחלק מהם מתאימים גם ללידה. 
בנוסף, כל מי שלומדת אצלי שרמן, מקבלת כרטיס פתוח, ויכולה לבוא לרענן את הלמידה בסדנאות עתידיות שלי, למפגש בודד או לסדנא שלמה, בלי הגבלת זמן. אז תמיד תוכלי לבוא בעתיד וללמוד שוב, או להזכר. אני תמיד אומרת שהגעה למפגש עתידי היא על בסיס מקום פנוי, אבל עוד לא קרה לי שמישהי ביקשה לבוא ולא היה מקום.
חשוב לי לומר, שלפני למידת השיטה בזמן הריון- התייעצי עם הרופאה שלך, או עם פיזיותרפיסטית רצפת אגן, בכדי לברר האם ישנם דברים שכדאי לך לשים לב אליהם או תנוחות שלא מתאימות בהריון. מניסיוני בעבר, לרוב הנשים בהריון לא היתה כל בעיה ללמוד או לתרגל, אך לפעמים יש סיפור מיוחד או הריון בסיכון, ולכן חשוב לברר זאת.

אפשרות אחת היא להגיע למפגש מקביל בקבוצה אחרת. אפשרות נוספת היא להצטרף למפגש בסדנת זום, מהבית. בכל מקרה, כל מי שלומדת אצלי שרמן, מקבלת כרטיס פתוח, ויכולה לבוא לרענן את הלמידה בסדנאות עתידיות שלי, למפגש בודד או לסדנא שלמה, בלי הגבלת זמן. אז תמיד תוכלי לבוא בעתיד וללמוד שוב, או להזכר. אני תמיד אומרת שהגעה למפגש עתידי היא על בסיס מקום פנוי, אבל שעוד לא קרה לי שמישהי ביקשה לבוא ולא היה מקום.
באופן מיוחד אני ממליצה לא להפסיד את המפגש השני, כי בו נלמדים הרבה כלי- יסוד של השיטה, ובלי להשתתף בו קשה יותר להתחיל להתנסות בבית.
זו שאלה טובה.
קודם כל, את מוזמנת לקרוא בשאלה הקודמת את מה שכתבתי לגבי - האם כדאי ללמוד בהריון או לא.
אם את מצפה כבר זמן מה להריון, וזה עשוי לקחת זמן, את יכולה לחשוב עם עצמך מה נכון לך כעת. להיות בהמתנה והתכווננות לקראת הריון, או להיות בעשייה ולמידה של מחזוריות ושל מה שקורה עכשיו, וכשיבוא הריון - להודות, ולחשב מסלול מחדש. אין כאן תשובה נכונה, יש את מה שנכון לך, בזמן הזה, ועם מציאות החיים שלך היום.
זו שאלה נהדרת! באופן אישי נראה לי שלכל אשה כדאי ללמוד את שיטת שרמן, עוד בכיתה י"א, או אולי אפילו בכתה ז'...
הכלים שאנו לומדות בקורס, גם הכלים הגופניים והתנועתיים, וגם הכלים שקשורים למחשבה ותודעה- מתאימים לכל אשה ונערה בתקופת הפוריות שלה. השיטה באה להחזיר את הוסת למצב טבעי, ולאפשר לנו לעבוד עם הגוף שלנו בשיתוף פעולה, וזה אפשרי ומבורך לכל אחת.
נכון, הרבה פעמים כשיש לנו קושי או כאב זה יכול להיות תמריץ כדי להניע אותנו ללמוד ולהעמיק יותר בהבנה ובעבודה שלנו, אבל אפשר ללמוד לעומק מה קורה בגוף ואיך לעבוד איתו יחד- גם בלי שמשהו מציק לי. כמו שכאב בטן יכול להיות מה שיגרום לנו לאכול בריא יותר, או לברר איזה מאכלים עושים לנו טוב ואיזה מאכלים מזיקים לנו, אבל אפשר לעשות את זה גם בלי כאב בטן, וזה לא פחות חשוב.
מבינה אותך. גם אני ככה. זאת הסיבה שאני כל כך אוהבת את השיטה הזאת. שיטת שרמן מורכבת ממגוון של כלים, עם דגש על תנועות ותנוחות שמתאימות לימי הוסת, וכלי עבודה פרקטיים נוספים. הלמידה מאוד פשוטה, ברורה ומעשית, ולכן המפגש השני כמעט כולו מעשי, ומוקדש לתרגול משותף.
אני לא חושבת שכאבי וסת מגיעים כי אני לא מחוברת לעצמי, ושנאתי את הרופאים או המטפלים שאמרו לי את זה כשהייתי בחורה צעירה שפחדה כל חודש מהוסת שלה, מרוב כאבים. עבודה עם וסת- תנועה, התרוקנות פעילה, או עבודה עם כאב- מתחילה בעייני בהבנה של התהליך, בהבנת הצורך של הגוף, ומשם יציאה לפעולה- תנוחות, תנועות, ועוד. 
אני חושבת שהקשבה לגוף היא דבר מאוד מעשי, וכולנו עושות אותו רוב היום, באופן מאוד פשוט. כשאני רעבה אני "שומעת" את הבטן שלי מקרקרת, ויודעת למצוא משהו לאכול. כשהאף שלי גדוש אני "מרגישה" את זה, ויכולה בקלות לחפש טישו. גם כשאני עייפה אני בהחלט מרגישה עייפה, ויכולה לבחור מתי ללכת לישון. זה לא רוחני, זה מעשי. בשיטת שרמן אנו לומדות לשמוע גם את הסימנים שהגוף משתמש בהם בימי הוסת, ואת הדברים שאפשר לעשות כדי שהגוף ירגיש טוב יותר, והתהליך יהיה פשוט ויעיל יותר.
אני אהיה כנה ואומר שיש גם שיח רעיוני בקורס, ולא רק מעשי, משום שאני מאמינה שאי אפשר (וגם לא נכון) להפריד את הגוף מהנפש, באותה המידה שאי אפשר לומר שהם זהים לגמרי או פועלים אותו דבר. אבל גם כאן- הדבר המרכזי שאני רוצה לתת לנשים בקורס שלי, זה כלי עבודה. הרעיונות מלווים את הלמידה, ומשפיעים עליה בדרכם שלהם.