אחת הדרכים שאני הכי אוהבת לפתוח בה, כשאני פוגשת קבוצת נשים או נערות, היא לומר להן את הדבר הבא: "עוד מעט אני אגיד התחלה של משפט, ואני אבקש מכן להשלים אותו. בבקשה תעשו את זה מהבטן, בלי לחשוב, ותגידו את הדבר הראשון שעולה לכן לראש". ואז אני מחייכת ואומרת להן כך:
"קמת בבוקר, הלכת לשירותים, קיבלת מחזור".
התגובות שאני שומעת הכי הרבה הן- איזה בעסה, אוף למה דוקא עכשיו, הלכו התוכניות לערב, הלך כל השבוע, איכס, מעצבן, איפה לכל הרוחות שמתי את התחבושות שלי??
בודדות הנשים שהתגובה הראשונה שלהן היא- איזה יופי, ברוך ה', כיף שבאת.
השאלה הראשונה שמטרידה אותי היא- איך זה שתהליך טבעי, בריא, שמסמל צמיחה והתבגרות ומאפשר לנו ליצור חיים בעולם- הפך להיות כזה דבר נורא?
והשאלה השניה שמטרידה אותי אפילו יותר, היא- איזו מין חווית חיים זו, לגור בתוך גוף שפעם בחודש תוקף אותי, מטריד אותי, מנטרל אותי לכמה שעות או כמה ימים??
ואז עולה בי שאלה שלישית- מה קורה לכלה, שאחרי כל זה, מקבלת במתנה אחרי החתונה שבועיים של ריחוק בכל חודש, ריחוק שנגרם "בגלל" הוסת? איזה סיכוי יש לה להתייחס לוסת שלה בצורה חיובית?
אני יודעת שככה גדלנו וזה מה שלימדו אותנו, אבל זה פשוט לא חייב להיות ככה. ולא, אני לא מדברת על רעיונות אמורפיים שכוללים את המילים "תתחברי לגוף שלך" ו- "תהיי קשובה", וגם לא מתכוונת לומר שזה מה שיש, וצריך להתמודד עם זה. אני מכירה דרך אחרת, ורבות מאיתנו מכירות, והיא לא חייבת להיות ארוכה או מסובכת. היא מתחילה בפתיחה של דלת לאפשרות אחרת.
כמדריכות כלות, אנחנו פוגשות אשה בזמן מכונן בחייה, ויש לנו הזמדנות אולי חד פעמית לאפשר לה מפגש כנה עם הגוף שלה, ובאופן מיוחד- עם הוסת שלה, ואפשרות להייחס אליה אחרת. תחשבו על זה: עבור חלק גדול מהכלות, זו הפעם הראשונה בחייהן שהן פוגשות את הידע הזה, לומדות על המחזוריות, ופוגשות את גופן. זו אולי הפעם הראשונה שמישהו או מישהי שואלות אותן שאלה ישירה על הוסת שלהן. לפעמים זו גם תהיה הפעם האחרונה, מאחר והמפגש עם רופאי הנשים הוא קצר ותמציתי, וכולל רק את הדברים הדחופים ואת השאלות הרפואיות.
יש לנו הזדמנות נהדרת לאפשר לכלה ראיה חדשה, יחס אחר, ומתוך זה גם התנהלות אחרת עם הגוף ועם הוסת, שיאפשרו לה איכות חיים טובה יותר וחוויה יום יומית שמחה יותר. יש כמובן הרבה דרכים לעשות זאת, אבל המפגשים עם הכלה הם מעטים יחסית, ויש המון דברים שרוצים להיכנס פנימה, ולא תמיד יש זמן לתהליך ארוך.
בשנים האחרונות בניתי מערך מובנה, שכולל למידה של המערכת הנשית ברמות עומק שונות (כל מדריכה תוכל לבחור מה נכון לה), והתייחסות מיוחדת לימי הוסת. הלמידה הזו מאפשרת בזמן קצר יחסית - ליצור מבט חדש, ללמוד שפה חדשה, ולבנות בתוכי עולם מושגים וערכים מיטיב, משמח, וקרוב.
ההשתלמות הזו פורשת את המערך בצורה מאירה וברורה, בונה יחד עם המדריכות את הרעיונות החשובים, ונותנת כלים כיצד לעבור יחד עם הכלה תהליך קצר ומשמעותי שיכול להשפיע על השיח והתובנות גם לשאר המפגשים עם הכלה, בנושאי הלכה, אישות, מיניות ועוד. בנוסף לכך, בהשתלמות נכיר מצבים מיוחדים הקשורים למחזוריות ולוסת, כמו אנדומטריוזיס, דימומים ארוכים ועוד, מה שיאפשר למדריכה לזהות ולהפנות את הכלה לאנשי מקצוע מתאימים, בתקופה רגישה מאוד, ואולי לחסוך לה שנים של סבל.
אני ממליצה להזמין את ההשתלמות אחרי שהמדריכות סיימו את שלב הלמידה הפיזיולוגית, בכדי שמושגי היסוד והידע הביולוגי יהיה מוכר להן, והן יוכלו לבנות על גביהם את הקומה הנוספת. ניתן להזמין השתלמות ארוכה יותר, שתכלול בתוכה גם את הידע הפיזיולוגי וגם את התפיסה הרחבה.
בקצרה:
מה? השתלמות- מחזוריות נשית, אוהבת לא אוהבת
איפה? ההשתלמות הזו חשובה לי מאוד, ולכן אני מגיעה לרוב חלקי הארץ.
מה כולל? מפגש עומק על השפה הפנימית של המחזוריות הנשית, הדגמה של עזרים, ומערך כתוב ומפורט, או השתלמות ארוכה יותר בהתאם לידע המקדים של המדריכות.
כמה עולה? מחיר משתנה בהתאם לאורך המפגש
משהו נוסף? במפגש אדגים שימוש במגוון עזרים שבניתי עבור עצמי לאורך השנים. את רובם אפשר להכין בקלות יחסית בבית, למי שאוהבת לשחק בצבעים או לחילופין לערוך במחשב. ניתן להזמין לכל מדריכה ערכה מוכנה של עזרים, בתשלום נוסף.